PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Ukupan broj zaraženih premašio 6.000 (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih u BiH iznosi 674

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom večeras je zaraženo 6.067 osoba što su 364 osobe više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu umrlo 158 osoba.

Danas je najcrnji dan kada je u pitanju broj preminulih osoba u Bosni i Hercegovini. U toku dana umrlo je pet osoba usljed komplikacija nastalih zarazom koronavirusom. Ukupan broj umrlih u BiH povećao se na 29. Istovremeno broj zaraženih iznosi 674, što je sedam slučajeva više nego danas u 12.00 sati.

Ukupan broj zaraženih osoba u Sloveniji sada je 1.021, što je nepromijenjen broj u odnosu na danas. Broj umrlih povećao se za dva na ukupno 30. Još 30 osoba nalazi se na respiratoru.

Srbija danas bilježi 2.200 zaraženih što je 292 slučaja više nego sinoć. Istovremeno broj umrlih porastao je sa 51 na 58.

U Hrvaskoj je danas registrirano 1.222 slučaja zaraze što je 40 slučajeva više nego sinoć. Istovremeno, broj umrlih iztnosi 16 što je jedan smrtni slučaj više nego sinoć.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je večeras 233 slučaja zaraze u toj zemlji, što je 10 slučaja više nego danas u 12.00 sati. Novooboljeli su iz Nikšića (8) i Podgorice (2). Svi su kontakti ranije potvrđenih slučajeva. U Crnoj Gori su do sada umrle dvije osobe od korona virusa. Danas se u privatnoj bolnici porodila žena koja je ranije zaražena koronavirusom.

Na Kosovu broj oboljelih iznosi 147 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje danas od 12.00 sati. Kosovo do sada ima dva smrtna slučaja.

U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je 570 slučajeva zaraze što je 15 više nego danas u 12.00 sati. U međuvremenu umrle su još dvije osobe, pa je broj umrlih povećan na 21.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...