UŽASNE VIJESTI STIŽU IZ AMERIKE: Drugi dan zaredom gotovo 2.000 mrtvih, ali ni to nije najgore od svega...

Od sredine prošle sedmice u SAD-u se dnevno zabilježi više od 1.000 novooboljelih, unatoč mjerama karantina koja se postepeno uvodi po državama. Država New York je glavno žarište sa 6.268 smrti od koronavirusa

  • Svijet

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Nakon srijede, kada je od koronavirusa preminulo 1.973 osoba, što je više od dan ranije kada je zabilježeno 1.939 smrti - ukupan broj žrtava od COVID-19 u SAD-u narastao je na 14.695.

Sjedinjene Države su tako premašile po broju mrtvih od koronavirusa Španjolsku (14.555), a ispred njih još je samo Italija sa ukupno 17.669 mrtvih.

Sjedinjene Države sad broje više od četvrtine slučajeva zaraze u svijetu - ukupno 429.050, podaci su sveučilišta Johns Hopkins.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...