NANINA SIRNICA ZA DANAS: Trebat će vam malo više vremena, ali isplati se

Ako je dobra i hladna, onda ju je napravio istinski majstor

  • Gastro

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

SASTOJCI:

Za jufku:

600 gr brašna

2 kašike ulja

450 ml mlake vode

so

Fil:

800 gr mladog sira (po mogućnosti domaćeg)

200 ml punomasnog milerama

4 jajeta

Za posipanje:

150 gr putera

4 kašike ulja

PRIPREMA:

1. Prosijte brašno pa ga umijesite sa vodom, solju i uljem.

2. Mijesite dok ne napravite glatko tijesto, podijelite ga na kuglice i ostavite da se "odmori" pokriveno krpom.

3. Tijesto razvucite na debljinu od 2 cm i premažite uljem.

4. Ostavite opet da se "odmori" pa razvucite što tanje moguće.

5. U posudi pomiješajte sir, mileram, jaja i so.

6. Otopite puter i pomiješajte ga sa uljem pa kašikom nakapajte malo na jufku.

7. S kašike kapajte fil od sira i zamotajte u rolnu.

8. Tepsiju namažite puterom i uljem, pa redajte jufke.

9. Proces ponavljajte dok ne potrošite jufke.

10. Pitu namastite i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

11. Kada je pita gotova pospite je sa još malo putera i pokrijte kuhinjskom krpom nekoliko minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...