Gastro
MOŽE I OVAKO: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način i ne zabravite jogurt...
21. Apr. 20250
Ako je dobra i hladna, onda ju je napravio istinski majstor
Gastro
09. Apr. 2020 09. Apr. 2020
0
Za jufku:
600 gr brašna
2 kašike ulja
450 ml mlake vode
so
Fil:
800 gr mladog sira (po mogućnosti domaćeg)
200 ml punomasnog milerama
4 jajeta
Za posipanje:
150 gr putera
4 kašike ulja
1. Prosijte brašno pa ga umijesite sa vodom, solju i uljem.
2. Mijesite dok ne napravite glatko tijesto, podijelite ga na kuglice i ostavite da se "odmori" pokriveno krpom.
3. Tijesto razvucite na debljinu od 2 cm i premažite uljem.
4. Ostavite opet da se "odmori" pa razvucite što tanje moguće.
5. U posudi pomiješajte sir, mileram, jaja i so.
6. Otopite puter i pomiješajte ga sa uljem pa kašikom nakapajte malo na jufku.
7. S kašike kapajte fil od sira i zamotajte u rolnu.
8. Tepsiju namažite puterom i uljem, pa redajte jufke.
9. Proces ponavljajte dok ne potrošite jufke.
10. Pitu namastite i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
11. Kada je pita gotova pospite je sa još malo putera i pokrijte kuhinjskom krpom nekoliko minuta.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Gastro
MOŽE I OVAKO: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način i ne zabravite jogurt...
21. Apr. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo brzu sirnicu u tavi, ukusan obrok za sve generacije...
03. Apr. 20250
Gastro
SPECIJALITET DANA: Poklanjamo recept za nenadmašnu brzu sirnicu u tavi, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
27. Nov. 20240
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
27. Sep. 20240
HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 3h0
Kultura
QUENTIN TARANTINO JE SVE ANALIZIRAO I OBJASNIO: Kaže da su ovi filmovi označili kraj zlatnog doba Hollywooda
Prije 3h0
Politika
ENVER HALILOVIĆ O SAMITU U SKOPLJU: "Nažalost, Bosna i Hercegovina čak nije uspjela ni da ponudi..."
Prije 3h0
Hronika
TEŽAK UDES MOTOCIKLISTE IZ BOSNE I HERCEGOVINE U AUSTRIJI: Spasavao ga helikopter
Prije 3h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
Prije 12h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.