NEVIĐENA TRAGEDIJA U PROGRAMU UŽIVO: Voditeljica Kristina se ubila tokom čitanja vijesti u programu uživo! (VIDEO)

Najtragičniji događaj u istoriji televizije se i danas prepričava i postavlja mnoštvo pitanja...

  • Jeste li znali

  • 10. Apr. 2020  10. Apr. 2020

  • 0

U julu 1974. godine, Kristina Čabak, koja je tada imala 29 godina, ubila se dok je čitala vijesti u programu lokalne TV stanice u Sarasoti na Floridi.

U vrijeme kada se dogodila tragedija Kristina nije imala poznatih zdravstvenih problema i izgledala je potpuno prisebno dok je tog dana čitala vesti.

Gledajući u kameru, 29-godišnja voditeljica je rekla: “U skladu s politikom Kanala 40 da vjerodostojno prikazuje nasilje i krvoprolića, sada ćete imati priliku prvi vidjeti još jednu stvar - pokušaj samoubistva.”

Nakon toga je izvadila pištolj iz torbice i pucala sebi u glavu. Cijev pištolja se zadimila, a kosa joj se razletjela po cijelom licu. Izgledalo je kao da joj je vjetar razmrsio kosu. Kristina se zatresla, a potom je pala glavom na sto.

Članovi informativne ekipe su gledali u nevjerici i u prvom trenutku pomislili da je u pitanju šala. Međutim, kada je šef potrčao prema njoj i počeo da viče, suočio se s brutalnom istinom. Hitno su je odvezli u bolnicu, gdje je kasnije preminula.

Njena porodica je kasnije otkrila da je patila od depresije i da je imala suicidne misli.

Ostvarenje "Christine" ekranizovana je verzija stvarnog tragičnog događaja koji se dogodio davne 1974. godine, a o kome se priča i dan danas.

Glavnu ulogu u filmu režiser Antonio Kampos dao je glumici Rebeki Hal, a oboje se nadaju da će film doprijeti do javnosti kako bi se skrenula pažnju na retke psihičke bolesti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...