U POTRAZI ZA DOBRIM VIJESTIMA: Stanje u Igmanu se normalizuje, uskoro otprema narudžbi za UAE

Privrednicima su prezentirane mjere koje je Vlada FBiH pripremila kroz “koronazakon” i druge aktivnosti.

  • Ekonomija

  • 16. Apr. 2020  

  • 0

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i Ministar energije, industrije i rudarstva FBiH Nermin Džindić posjetili su Općinu Konjic. U okviru posjete održali su i sastanak s privrednicima.

Kako je nakon sastanka kazao ministar Džindić, bilo je riječi o načinima za prevazilaženje teških vremena uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Privrednicima su prezentirane mjere koje je Vlada FBiH pripremila kroz “koronazakon” i druge aktivnosti.

"Razgovarali smo i o pokretanju privrednog društva Igman koje već funkcioniše i uskoro ćemo imati otpremu za Ujedinjene Arapske Emirate, a uskoro će uslijediti nove. Lagano se te privredne aktivnosti vraćaju u normalno stanje. I druga privredna društva u okviru namjenske industrije koja su vezana za Igman također su nastavila s radom, tako da danas u svim privrednim društvima koja su u vlasništvu Vlade FBiH, ali i u onim privatnim, imamo punu produkciju, uz određene korekcije planova – kazao je Džindić", prenijela je agencija Fena.

Dodaje da privrednici shvataju poziciju Vlade FBiH i da ona ima određenu količinu novca koji kroz “koronazakon” može implementirati i pomoći privrednicima, ali da Vlada ne može riješiti sve njihove probleme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...