PREDSJEDNIK EVROPSKOG SAVJETA PORUČIO: U EU postoji široka podrška da se odlože najavljeni izbori...

Predsjednik Evropskog Savjeta Charles Michel je upozorio zemlje Zapadnog Balkana da se situacija nastala oko pandemije COVID19 ne može iskoristiti za nepoštivanje vladavine prava, prenosi RSE.

  • Politika

  • 16. Apr. 2020  16. Apr. 2020

  • 2

"Kada je u pitanju ovaj region, mi želimo da pošaljemo jasnu političku poruku. Pozivamo ih da poštuju vladavinu zakona i osnovne principe slobode i demokratije. Ovo je bilo u samom središtu naših akcija u posljednjim nedjeljama i mjesecima", poručio je Michel.

Podrška odlaganju izbora

Predsjednik evropskog Savjeta je istakao da Evropska unija želi da pomogne regionu i da se podrži ekonomski razvoj, ali je upozorio da to "mora ići ruku pod ruku sa reformama", koje treba da se pojačaju.

On je potvrdio da su čelnici EU institucija u kontaktu sa liderima u regionu.

S tim u vezi Charles Michel je naglasio da u EU postoji "široka podrška" da se odlože najavljeni izbori u nekim zemljama Zapadnog Balkana, istakavši kako je kriza oko korona virusa uticala i na izborni proces u više država članica EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...