VLADA SRBIJE ODLUČILA: Ublažene mjere za penzionere, otvaraju se pijace i radnje

Vlada Srbije je na današnjoj sjednici, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donijela odluke u vezi sa ublažavanje određenih mjera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona.

  • Regija

  • 20. Apr. 2020  

  • 0

Prema ovim odlukama, građani stariji od 65 godina moći će od sutra da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedjeljom u trajanju od pola sata.

Penzioneri će pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18.00 do 1.00 čas, najviše šest stotina metara od mjesta stanovanja.

Zelene pijace od sutra su ponovo otvorene, uz obaveznu primjenu svih mjera zaštite protiv širenja virusa, saopšteno je iz Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Od sutra je takođe dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput auto-mehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom...

Vlada je pozvala poslodavce u oblasti građevinarstva /visokogradnja i niskogradnja/ da od sutra nastave rad u punom kapacitetu.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbijede zaštitna sredstva /maske, rukavice i dezinfekciona sredstva/, a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mjera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumijeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih djelatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u djelatnostima koje podrazumijevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za njegu, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Vlada je odobrila i donaciju od pet hiljada testova Republici Srpskoj s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Vlada Srbije nastaviće da prati situaciju u vezi sa virusom korona i da prilagođava svoje mjere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom, te apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...