MESUT ÖZIL NALJUTIO BRITANCE: Prima 400.000 eura sedmično, a odbio smanjenje...

Prema pisanju "Mirrora", Arsenal je odlučio da u narednih 12 mjeseci smanji primanja fudbalera za 12,5 posto.

  • Sport

  • 21. Apr. 2020  21. Apr. 2020

  • 0

Mesut Özil, iskusni fudbaler Arsenala, jedan je od trojice fudbalera "tobdžija" koji su odbili na smanjenje plate od 12,5 posto.

Pandemija koronavirusa utječe na svijet finansija i klubovi su primorani da smanje plate kako bi nastavili sa funkcionisanjem.

Ipak, nemaju svi razumjevanja i jedan od takvih je Nijemac koji sedmično prima 350.000 funti, odnosno 400.000 eura.

Prema pisanju "Mirrora", Arsenal je odlučio da u narednih 12 mjeseci smanji primanja fudbalera za 12,5 posto.

Između ostalog, iz Londona su najavili da će vratiti novac fudbalerima ako se kvalifikaciju za Ligu šampiona ove ili sljedeće sezone i da će na to dobiti još 100.000.

Također, od 12,5 posto koliko će im uzeti, nazad će dobiti 7,5 ako izbore Ligu Evrope, dok ako ne budu uspjeli da se plasiraju u neko evropsko takmičenje neće im se ništa vratiti.

Mesut Özil i još dvojica fudbalera ne žele pristati na takav dogovor i vidjet ćemo kako će se Arsenal nositi s tim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...