PLJUŠTE OPTUŽBE NA RAČUN MESUTA OZILA: "Ti zaslužuješ da ti se ugled uništi"

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil našao se na žestokom udaru bivših fudbalera, kao i brojnih javnih ličnosti nakon što je otkriveno da je on jedan od trojice igrača koji nisu pristali na smanjenje plate.

  • Sport

  • 21. Apr. 2020  

  • 0

Svima je posebno zasmetala činjenica da je Ozil najplaćeniji u timu sa 350 hiljada funti sedmično. Bivši reprezentativci Engleske Gary Neville i Jamie Carragher kritikovali su Ozila.

- Ne može se braniti pozicija u kojoj tim nije jedinstven. Ne bih želio da budem jedan od trojice koji se nisu složili. To će ih distancirati od saigrača. Kad grupa fudbalera glasa za nešto, pridružite im se - rekao je Neville.

Jamie Carragher je bio još oštriji.

– Najplaćeniji igrač u ekipi bi trebao da bude taj koji daje primjer drugima a ne da on odbija – naglasio je Carragher.

Najglasniji je bio TV voditelj i jedan od najvećih navijača Arsenala Piers Morgan.

– Srami se, Mesute, srami se! Mladi igrači koji zarađuju sitniš pristali su na 12,5% manju platu, a ti kojem bi to bila tek najmanja kap u okeanu novca nećeš. Zbog takvih kao ti, mnogim fudbalerima je uništen ugled. Ti zaslužuješ da ti se ugled uništi. Jedan od najplaćenijih na svijetu, najplaćeniji u Arsenalu, 350 000 funti sedmično da bi uglavnom sjedio i igrao igrice – rekao je Morgan u jutarnjem TV programu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...