OVO SE RIJETKO VIĐA: Pogledajte golčinu s pola terena i veliku dramu koja je Arsenal izbacila iz Europe...

Golman gostiju Adan bio je ključna figura u raspucavanju sa 11 metara

  • Sport

  • 17. Mar. 2023  

  • 0

Nogometaši lisabonskog Sportinga izbacili su vodeći tim engleske Premier lige, londonski Arsenal, boljim izvođenjem udaraca sa 11 metara (5:3), nakon što je rezultat polije 120 minuta igre bio 1:1.

Arsenal je već u 19. minuti došao do vodstva golom svog kapetana Granita Xhake. "Topnici" su bili bolja ekipa sve do 62. minute, kad je najefektniji pogodak u sezoni postigao Pedro Goncalves. Uhvatio je "na spavanju" domaćeg golmana Aarona Ramsdalea i sjajnim lobom s više od 40 metara izjednačio na 1:1.

U produžetku je junak Sportinga bio golman Antonio Adan koji je u samoj završnici odbranio udarac glavom Gabriela Jesusa. Gosti su potom ostali i s igračem manje, jer je zbog grubog starta drugi žuti karton zaradio Manuel Ugarte. No, domaćima nije ostalo dovoljno vremena za iskorištavanje brojčane prednosti.

Golman gostiju Adan bio je ključna figura u raspucavanju sa 11 metara, jer je u četvrtoj seriji odbranio udarac Brazilcu Gabrielu Martinelliju, da bi u sljedećem udarcu Nuno Santos bio precizan, kao i prethodna četvorica izvođača za Sporting, te tako Portugalcima donio plasman u četvrtfinale.

Pogledajte sve golove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...