SVE JE GOTOVO U ENGLESKOJ: Arsenal doživio najteži poraz u sezoni, City na korak od titule

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi, a sve vrijedno pomena desilo se u nastavku meča.

  • Sport

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Nogometaši Brightona deklasirali su Arsenal u meču 36. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:0 i tako dva kola prije kraja, čini se, riješili pitanje prvaka na Otoku, piše Klix.ba.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi, a sve vrijedno pomena desilo se u nastavku meča.

Prvo je u 51. minuti Encios glavom pogodio za 1:0 i vodstvo gostiju, iako se činilo da je prije toga napravio prekršaj, no reakcije sudija nije bilo, da bi pitanje pobjednika riješio Undav golom u 86. minuti nakon velike greške u odbrani Arsenala.

Konačnih 3:0 postavio je Estupinan golom u šestoj minuti sudijske nadoknade za najteži poraz Arsenala u ovoj sezoni.

Nakon ove utakmice, Manchester City je prvi na tabeli u Engleskoj sa 85 osvojenih bodova, četiri više od Arsenala koji ima i utakmicu više i kako su do kraja ostala dva kola, Građanima je potrebna jedna pobjeda kako bi osigurali naslov prvaka.

Rezultat i strijelci:

Arsenal - Brighton 0:3 (Enciso 51', Undav 86', Estupinan 90+6')

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...