OPASNA ZARAZA NE GUBI DAH: Četiri nova slučaja korona virusa u Unsko-sanskom kantonu

Lica iz Cazina, Sanskog Mosta i Velike Kladuše bila su smještena u karantin

  • Vijesti

  • 23. Apr. 2020  23. Apr. 2020

  • 0

U Unsko-sanskom kantonu potvrđena su četiri nova slučaja virusa korona, od 148 uzoraka testiranih u referentnoj laboratoriji u Sarajevu, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite ovog kantona.

Ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Čemalović rekla je da je virus korona potvrđen po jednoj osobi iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Sanskog Mosta.

Prema njenim riječima, lica iz Cazina, Sanskog Mosta i Velike Kladuše bila su smještena u karantin, a u međuvremenu su izmještena u izolatorijum u lječilište Gata.

Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić rekao je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno 13 pacijenata, od kojih je devet pozitivnih na virus korona.

"Tri osobe su pod sumnjom i za njih čekamo rezultate testiranja, a u jedinici intenzivnog liječenja jedan pozitivni pacijent je i dalje na respiratoru", naveo je Havić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...