SAMO JEDAN MINUT O KORONI: Šta je to reproduktivni broj? (VIDEO)

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) pokrenula je serijal kratkih edukativnih videa pod nazivom “60 sekundi o koroni”

  • Jeste li znali

  • 24. Apr. 2020  24. Apr. 2020

  • 0

Što je to reproduktivni broj preko kojeg se može razumjeti ponašanje virusa i zašto je neophodno poduzeti niz različitih mjera da se epidemija savlada, govori u serijalu “60 sekundi o koroni” profesor matematike na Wellesley Collegeu u Bostonu dr. Ismar Volić.

Podsjetimo, Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) pokrenula je serijal kratkih edukativnih videa pod nazivom “60 sekundi o koroni” u kojem eminentni stručnjaci, na zanimljiv i pristupačan način, objašnjavaju široj bh. javnosti osnovne naučne pojmove, činjenice i otkrića vezana za koronavirus. 

Urednici serijala su: dr Ljiljane Đukanović, mr Vedrana Halepović i mr Mirza Softić. Serijal “60 sekundi o koroni” možete pratiti na YouTube kanalu 60 sekundi o koroni kao i na web stranici bhaaas.org.

(NAP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...