PREDSTAVLJEN U JEKU PANDEMIJE: Ovo je najluksuzniji kineski auto

Najluksuzniji kineski auto razmeće se u svakom detalju preko pet metara duge siluete

  • Auto

  • 25. Apr. 2020  25. Apr. 2020

  • 0

Predstavljen je u samom jeku pandemije koronavirusa u Kini, ali se sada već nudi širom kineskog tržišta. Ime mu je H9, a proizvodi ga FAW Hongqi, najstariji i najluksuzniji kineski proizvođač automobila.

Iako mjeri čak 5,2 metara u duljinu, njegovi renomirani rivali su oni koje doživljavamo manjima. Radi se o Audiju A6, seriji 5 i BMW-u te Mercedesovoj E klasi. Da, Kinezi pate na duge limuzine pa je i Mercedes tu ponudio produljenu E klasu, a i drugi idu tim putem. Hongqi ide korak dalje s razmakom između osovina od 3 m i duljinom od čak 5,2 metara. Svoje uzore ne otkrivaju, ali svatko će lako iščitati ponešto od Maybacha, Cadillaca i Rolls Roycea. Naravno, sve su začinili LED rasvjetom koja prati rubove vozila. Kao nekoć u Saabu, i ovdje su jako ponosni na svoje uratke pa naglašavaju kako je H9 osmišljen prije nego što je Giles Taylor došao u njihove redove, a Hongqi pao pod ruke FAW koncerna. Pogađate, Taylor je radio u Rolls Royceu.

I dok se divite njegovom LED performansu na 20-inčnim kotačima, znajte da je motorizacija nešto skromnija. 2.0 turbak daje oko 250 KS i 380 Nm, a na raspolaganju je i 3.0 V6 s 272 KS i 400 Nm. Performanse nisu za pamćenje, na 100 km/h je za 8 sekundi, ali je zato komfor prvoklasan. I oprema u koju ulazi sustav autonomne vožnje. 

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...