RAJKO VASIĆ JEDVA DOČEKAO: "Radončića treba ljubiti..."

Rajko Vasić "odao počast" Radončiću na Twitteru zbog njegovog odnosa prema migrantskoj krizi.

  • Mini market

  • 25. Apr. 2020  25. Apr. 2020

  • 4

"Ako je ovo tačno, Radončića treba ljubiti u guzicu, na Baščaršiji", napisao je Rajko Vasić bivši generalni sekretar SNSD-a i ministar informisanja u prvoj Dodikovoj vladi, na svom Twitter profilu.

Podsjećamo, ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić u srijedu je za Dnevnik Federalne televizije rekao da "BiH migrantima neće biti parking za Evropu i da će 10.000 migranata biti deportovano iz te zemlje". Zatim je Radončić rekao da će zahtijevati da se ambasador Pakistana u BiH proglasi personom non grata i zatraži da napusti Bosnu i Hercegovinu. Na ove izjave Radončića žestoko su reagovali predsjedavajući Predsjedništva BIH Šefik Džaferović i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

Džaferović je poručio Radončiću da "niko nema i neće imati moju podršku u vrijeđanju i prijetnjama protjerivanjem ambasadora akreditiranih u BiH, a naročito ambasadora zemalja koje su mnogo puta pokazale da su istinski prijetelji BiH i njenih građana."

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...