PRVI ČOVJEK BHRT-a BELMIN KARAMEHMEDOVIĆ: "Vasićeva izjava je teroristički čin"

On je u izjavi za BHRT rekao kako ovo neće pokolebati BHRT te je pozvao da se riješi glavni problem koji javni servis ima - blokirani račun od strane Porezne uprave Federacije BiH

  • Vijesti

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 2

Član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar te stranke Rajko Vasić na društvenoj mreži Twitter zaprijetio je miniranjem zgrade BHRT-a, a na šta je reagirao i prvi čovjek BHRT-a Belmin Karamehmedović.

On je u izjavi za BHRT rekao kako ovo neće pokolebati BHRT te je pozvao da se riješi glavni problem koji javni servis ima - blokirani račun od strane Porezne uprave Federacije BiH.

Takve stvari neće proći

"Ova objava na Twitteru je samo vrh ledenog brijega i precizan pokazatelj šta misle oni koji žele srušiti Radioteleviziju Bosne i Hercegovine. Nema nikakve dileme da se radi o terorističkoj prijetnji koja je prijavljena nadležnim organima, ali isto tako koristim ovu priliku da kažem da takve stvari neće proći i da će BHRT učiniti sve što je u našoj moći da nastavlja obavljati svoju funkciju kao što je i do sada", rekao je Karamehmedović.

Pozvao je nadležne institucije da pomognu BHRT-u.

Poziv nadležnim institucijama

"Problemi s kojima smo suočeni, s blokadom računa, zaista su veliki i morat će se naći neko rješenje u vrlo kratkom roku i to je ono što je ozbiljan problem BHRT-u, a ovo je ujedno još jedan poziv nadležnim institucijama da se učini sve što se može učiniti da se problem riješi i da se izbjegne najcrnji scenarij", zaključio je Karamehmedović u izjavi za BHRT.

Podsjećamo, računi BHRT-a blokirani su već neko vrijeme, a direktna posljedica toga je nemogućnost isplate plaća za oko 800 uposlenika BHRT-a. Računi su blokirani zbog duga prema Poreznoj, a iz BHRT-a ističu kako je uzrok za taj dug činjenica da RTRS duguje BHRT-u oko 60 miliona maraka naplaćenih od zajedničke pretplate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...