IDEOLOŠKI SUKOBI NA GODIŠNJICI OBILJEŽAVANJA AKCIJE BLJESAK: Nije samo bila majica sa "Za dom spremni", pogledajte vijenac

No ustaški natpis "Za dom spremni" nije bio samo na majicama dvojice učesnika obilježavanja Bljeska.

  • Regija

  • 01. Maj 2020  

  • 0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović napustio je obilježavanje obljetnice Bljeska u Okučanima nakon što je jedan muškarac istaknuo majicu s natpisom "Za dom spremni".

No ustaški natpis "Za dom spremni" nije bio samo na majicama dvojice učesnika obilježavanja Bljeska.

Taj je natpis stajao i na vijencu koji je ostavljen tijekom obilježavanja Na vijencu stoje napisi "Za dom spremni" i "HOS-HSP".

Milanović je na Facebooku objasnio kako je jedan od muškaraca s majicama trebao polagati vijenac.

"Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno. U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola; da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu. Međutim, ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj", napisao je, između ostalog, Milanović.

Ispred muškarca koji se skinuo u majicu s natpisom ZDS bio je, slučajno ili ne, Đuro Glogoški.

alt

Na obilježavanju je, inače, bio još jedan muškarac s identičnom majicom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...