ŽIV JE KIM, UMRO NIJE: Procurile fotografije na kojima sjevernokorejski diktator otvara tvornicu umjetnog gnojiva, ono što se vidi na slikama mnoge je iznenadilo… (FOTO)

To je prva objava njegove slike nakon 20 dana. Posljednji je put viđen u javnosti 12. aprila

  • Svijet

  • 02. Maj 2020  02. Maj 2020

  • 0

Ruski Sputnik News prenosi vijest južnokorejske agencije Yonhap prema kojoj se diktator Kim Jong-un jučer pojavio živ, zdrav i prema slici, dobre volje. Na svečanom otvaranju tvornice umjetnog gnojiva. To je prva objava njegove slike nakon 20 dana. Posljednji je put viđen u javnosti 12. aprila.

U međuvremenu se spekuliralo da je imao operaciju na srcu koju nije preživio, zatim da je u vegetativnom stanju, da bi Južna Koreja objavila da ima potvrđene obavještajne informacije da je živ.

I dalje ostaje pitanje šta je radio proteklih 20 dana. Jedna od teorija navodi da je bio u svom ljetovalištu Wonsan gdje se ili oporavljao od zaraze koronavirusom ili se ondje izolirao.

Bez obzira na sve, indikativno je da se nakon 20 dana ipak pojavio. 2014. ga nije bilo 40 dana bez ikakve informacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...