BLIZAK MILORADU DODIKU I SNSD-U: Vlasnik "Jova bara" mjesecima krao struju

Miloš Jović mjesecima krao struju preko 10 utičnica, za napajane reflektora, kafe aparata i rashladnih vitrina

  • Politika

  • 06. Maj 2020  06. Maj 2020

  • 1

Preduzeće „Elektrokrajina“ ispostavilo je banjalučkom lokalu „Jova bar“ račune od blizu 40.000 maraka, a po osnovu neovlašćene potrošnje električne energije. Vlasnik lokala Miloš Jović preko advokata pokušava da ospori te obračune, saznaje portal CAPITAL.

Radnici "Elektrokrajine" su još u septembru prošle godine u „Jova baru“ pronašli neprijavljeno brojilo za električnu energiju, preko kojeg su se napajalo pet utičnica i dva reflektora. Otkriveno je i pet utičnica koje su spojene direktno na mrežu, bez mjerenja.

Na osnovu toga je napravljen zapisnik kao i račun za neovlašteno utrošenu struju od 8.817,24 KM.

Jović je struju, kako se navodi u zapisnicima „Elektrokrajine“, krao i preko magacina koji koristi „Jova bar“, a koji im je pod zakup dalo ”Sportsko ribolovno društvo”.

Osmislili su sistem da se iz magacina, direktno iz distributivnog ormara povuku kablovi preko kojih je napajao kafe aparat i četiri frižidera. Joviću je zbog toga isporučen račun od 28.835,45 KM, koji odbija da plati.

On je pred Regulatornom komisijom za energetiku RS pokrenuo spor, a da li će i definitivno morati da plati račun trebalo bi biti poznato kroz nekoliko sedmica, jer će spor rješavati u skraćenom postupku.

Podsjećamo, u ovom ugostiteljskom objektu nastao je jedan od prvih klastera zaraženih virusom korona, a jedan od gostiju koji je preležao ovu bolest je i Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi RS. Proslavi su prisustvovali i drugi poznati građani, neki su se zarazili, a drugi završili u višenedeljnom karantinu.

Pored neovlaštene potrošnjom struje, Jović je 2017. godine imao problem i sa gradskim vlastima koje su mu obustavile radove na proširenju ljetne bašte.

Tada je utvrđeno da je nekoliko kvadratnih metara zelene površine popločano bez dozvole nadležnih organa.

Familija Jović

Porodica Jović je poznata u banjalučkom naselju Lauš. Posjeduju diskont pića, benzinske pumpe, grade stambene zgrade, drže Konjički klub koji vlast izdašno finansijski pomaže, a i politički su angažovani – u Savezu nezavisnih socijalidemokrata.

Otac vlasnika "Jova bara" Milutin Jović vlasnik je Konjičkog kluba "Čokorska polja" koji je dobio državni novac za parking i rasvjetu, takmičenja, izmještanje dalekovoda, asfaltiranje puta, projekat terapijskog jahanja….

Milutin je i vlasnik nekoliko zgrada u kojima su, između ostalog, prodali četiri stana Ministarstvu finansija RS koje ih dodjelilo pobjednicima nagradne igre “Deset računa izbroji i stan osvoji”.

Milutinov stariji brat, Radomir, je bio odbornik SNSD-a u prošlom sazivu Skupštine grada Banjaluke. Uspjeli su izlobirati da se otcijepi dio mjesne zajednice Saračica i formira nova MZ “Čokorska polja”.

U predizbornim kompanjama su jedni od najizdašnijih finansijera koje mještani prepoznaju po najvećim predizbornim skupovima pod šatorima koje organizuju za pristalice SNSD-a na svom imanju na Čokorskim poljima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...