IZ NJIHOVE BOGATE NACIONALNE KUHINJE: Napravite makedonski zapečeni sir i započnite sa degustacijom

"Topeno sirenje" je tradicionalno jelo u Makedoniji

  • Gastro

  • 06. Maj 2020  06. Maj 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 gr feta sira

200 gr gaude ili sličnog sira

200 gr suhog mesa, šunke ili parizera

200 gr šampinjona

Bešamel sos:   

50 gr putera

3 kašike brašna

½ litre mlijeka

PRIPREMA:

1. Najprije pripremite bešamel sos tako što ćete otopiti puter i na njemu propržiti brašno.

2. Dodajte, potom, hladno mlijeko i miješajte dok se ne zgusne.

3. Fetu namrvite, i polovinu sira poredajte u vatrostalnu posudu.

4. Pokrijte sa polovinom bešamela te poredajte šampinjone, parizer, šunku ili suho meso, i edamer.

5. Preostali dio feta sira opet poredajte. Prelijte bešamelom i preostalim edamerom.

6. A onda ubacite u hladnu rernu koju ste uključili na 250 i pecite 30 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...