"SLOBODNA BOSNA" DOZNAJE: Naša Stranka pronašla novi posao za bivšeg premijera Fortu uz izdašnu platu; U pozadini svega je sukob...

Bivši premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je danas u izjavi za N1 da odmorio nakon otkaza koji je dobio početkom marta.

  • Mini market

  • 07. Maj 2020  07. Maj 2020

  • 0

Osim toga što se odmorio, kako saznaje "Slobodna Bosna", Forto je dobio i novo zaposlenje, i to u Sekretarijatu Naše stranke gdje će raditi kao politički direktor za mjesečnu platu u iznosu od 2.000 KM.

S obzirom da nije dobio nikakve ponude nakon odlaska sa čela Vlade, Forto je tražio od predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića da ga zaposli u stranci.

Kojović, koji inače prima preko 5.000 KM mjesečno u Parlamentu BiH, iskoristio je priliku da da oduška ličnoj netrpljivosti koju osjeća prema Forti, te mu je na početku ponudio platu u iznosu od 1.500 čime ga je, u očima elite u NS sklone životu na visokoj nozi, na određen način ponizio.

Međutim, imajući u vidu da "Naša stranka" odavno ne privlači nove istaknute članove, a čitav niz je već napustio organizaciju (Dennis Gratz, Damir Marjanović, Elvis Vreto, Dino Mustafić, itd.), Kojović je ipak popustio, te je ponudio Forti iznos od 2.000 KM mjesečno što je ovaj i prihvatio.

S obizrom da se Naša stranka finansira kroz dotacije iz budžeta, kroz stavku "finansiranje političkih stranaka", Forto će tako i nakon smjene nastaviti da prima platu iz budžeta.

Tako je doskorašnji premijer Kantona imao sreću da je za razliku od 30.000 otpuštenih radnika zbog krize izazvane pandemiom, na temelju stranačke članske karte odmah dobio zaposlenje sa platom u iznosu koji prelazi dvije prosječne plate u FBiH i preko četiri minimalne plate.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...