DIREKCIJA ZA CIVILNU AVIJACIJU BOSNE I HERCEGOVINE NEGIRALA SVE: Ne namjeravamo kupovati nova vozila

Dodaju, kako “pravni red” pokušavaju zavesti već duži period ali da se zbog raznih problema to do sada nije desilo.

  • Društvo

  • 11. Maj 2020  

  • 0

Direkcija za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine (BHDCA) negirala je da nabavlja nabavlja nova vozila.

Kako su poručili, inicijativu za izmjenu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korišćenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine su pokrenuli kako bi se postojeće stanje, koje je nastalo ranije, dovelo u pravni red, prenosi portal Capital.

Regujući na tekst “BHDCA jača vozni park sa devet vozila”, oni navode kako tvrdnje u tekstu ne odgovaraju činjenicama i nisu istiniti.

“U tekstu i Vi navodite da imate saznanja da BHDCA ima deset vozila. BHDCA nema namjeru i plan nabavljati nova vozila, ali ima namjeru vozila koja su ranije nabavljena (u periodu od 2010. do 2017. godine), predmetnom dopunom Pravilnika uvesti u pravni red. Da BHDCA ne planira nabavku novih automobila vidljivo je i iz Zahtjeva za dodjelu budžetskih sredstava za 2020. godinu (objavljen na web stranici BHDCA) koji je BHDCA uputila Ministarstvu finansija i trezora BiH”, navode u BHDCA.

Dodaju, kako “pravni red” pokušavaju zavesti već duži period ali da se zbog raznih problema to do sada nije desilo.

“Ured za reviziju institucija BiH je u posljednjih nekoliko godina upozoravala na postojanje ovog problema, te je u tom smislu utvrđivala nalaze Direkciji, koja je preduzela sve korake kako bi se problem riješio. Na Informaciju koja je objavljena na portalu ekonsultacije.gov.ba, pozitivno mišljenje dali su i Ured za zakonodavstvo BiH, kao i Ministarstvo finansija i trezora BiH koji su uputili DIrekciju da sa problemom sa kojim se suočava upozna Vijeće ministara BiH, kako bi se problem riješio”, poručuju iz BHDCA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...