BOGAT KRIMINALNI DOSJE: Ko je bio Slaviša Ćulum

Vatreni obračun desio se u aprilu 2010. godine kod benzinske pumpe "Parma trend" u naselju Lazarevo.

  • Hronika

  • 15. Maj 2020  15. Maj 2020

  • 0

Banjalučanin Slaviša Ćulum (36), koji je ubijen danas u ovom gradu, osuđen je 2011. u banjalučkom Okružnom sudu zajedno s Dejanom Kostićem i Dejanom Čajićem na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila, pišu "Nezavisne novine".

Vatreni obračun desio se u aprilu 2010. godine kod benzinske pumpe "Parma trend" u naselju Lazarevo.

U odvojenom sudskom procesu Jošilu je, također, izrečena oslobađajuća presuda za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma (19), jer je Sud utvrdio da je pucao u nužnoj odbrani. Jošila je optužnica teretila da je u obračunu ubio Nedeljka Ćuluma te doveo u opasnost živote brojnih vozača i njihovih saputnika koji su u trenutku pucnjave prolazili autoputem.

Iako je Jošilo ranjen, a Nedeljko Ćulum ubijen u istom obračunu, sudski proces bio je odvojen zbog netrpeljivosti Jošila sa jedne te Slaviše Ćuluma, Kostića i Čajića s druge strane.

Pojedinačno gledano, Slaviša Ćulum osuđen je na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora. Kostić, koji je, također, osuđen zbog pokušaja ubistva Jošila, te Čajić zbog pomaganja u ovom krivičnom djelu, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Ćulum osuđen i zbog pljačke

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je ranije Slavišu Ćuluma, njegovu djevojku Dejanu Mitrašinović te Dragana Puzića (26), Bojana Šikmana (23) i Nemanju Drljaču (22), sve iz Banje Luke, na ukupno 20 godina i osam mjeseci robije zbog oružane pljačke ProCredit banke u maju prošle godine, odakle su oteli skoro 13.000 maraka.

Ćulum je zbog te pljačke osuđen na sedam godina i tri mjeseca zatvora. Nakon izricanja presude i izlaska Sudskog vijeća, on je pljunuo tužioca Slobodana Salića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...