POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA BRUTALNO UBISTVO: Kinez sa saradnicima pripremio teren pa i iz dvije puške pucali na Ćuluma

Protiv Siniše Šakića (35) zvanog Kinez Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu, koja ga tereti za ubistvo Slaviše Ćuluma prošle godine u Banjoj Luci

  • Hronika

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

Optužnica Šakića tereti da je, zajedno i po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, u prethodnom vremenskom periodu, a prije 15. maja, nabavio motocikl i iskoristio ga za izviđanje mjesta na kojem su planirali ubistvo, kao i automatsko vatreno oružje i municiju kojima će počiniti djelo, saznaje "Srpskainfo".

– Oni su potom podesnim alatom i preduzetim radnjama prilagodili dvije lokacije u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta, koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i obavljanje krivičnog djela – navedeno je u optužnici.

Zatim su 15. maja u 11.15 sati u mjestu Dragočaj, zaselak Kočići, u zasjedi sačekali oštećenog Ćuluma, koji je naišao putem vozeći automobil.

Po vozilu su ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su oštećenom nanijela teške i po život opasne povrede, usljed kojih je preminuo, a ubice su se motociklom udaljile u nepoznatom pravcu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...