SDA ODGOVORILA SDP-u: "Jedva čekamo izbore da vas ponovo pobijedimo"

Stranka demokratske akcije pozvala je danas Vijeće ministara BiH da, u skladu sa zaključkom Predsjedništva BiH, što prije završi izradu i omogući usvajanje budžeta Bosne i Herecegovine.

  • Politika

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 10

- Budžet je i finansijski izvor za pripreme i provođenje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini - navode iz SDA i dodaju:

- Primili smo k znanju najavu predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da, osim budžeta, postoje i druge mogućnosti finansiranja izbora, ali podsjećamo ga da je, po Izbornom zakonu (član 1.2 a), obaveza Vijeća ministara da najkasnije 15 dana od raspisivanja izbora osigura cjelokupna sredstva za njihovo provođenje. Imajući u vidu da taj rok istječe za četiri dana, 22. maja, pozivamo predsjedavaućeg Vijeća ministara da javnosti predstavi konkretan finansijski plan kroz koji će Vijeće ministara realizirati ovu zakonsku obavezu.

Iz SDA su se osvrnuli i na jučerašnje saopćenje SDP-a.

- Što se tiče saopćenja SDP-a u kojem se pokušava dovesti u pitanje naša volja da se održe izbori, poručujemo SDP-u da se ne brinu zbog toga, jer jedva čekamo izbore kako bismo ih ponovo pobijedili, kao što smo to učinili i u protekla tri izborna ciklusa zaredom - navode iz SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...