SLOVENAC NA ČELU UEFA-e IMA SJAJNE VIJESTI: Evo šta kaže o povratku publike na stadione i Evropskom prvenstvu…

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je u intervjuu za engleski "The Guardian" da uopće ne sumnja da će se odgođeni Euro neometano odigrati sljedeće godine te da vjeruje kako će se navijači na stadione vratiti prije nego što mislimo.

  • Sport

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 1

U opsežnom intervjuu govorio je i o neprospavanim noćima zbog odluka koje je morao donijeti usljed pandemije koronavirusa te je najavio promjene u finansijskom fer-pleju te moguće uvođenje poreza na luksuz.

Novinar "Guardiana" pitao je Čeferina bi li se kladio u milion dolara da će se Euro 2020. uistinu održati sljedeće godine.

"Da. Ne vidim zašto ne bih. Ne mislim da će virus trajati zauvijek. Mislim da će se situacija promijeniti brže nego što mnogi misle", rekao je Čeferin pa pojasnio:

"Situacija je ozbiljna, ali se smiruje i svi smo puno oprezniji. Znamo više o virusu nego prije, a ja sam po prirodi optimist. Ne sviđa mi se apokaliptični pogled da moramo pričekati drugi, treći ili peti val. Svi će jednog dana umrijeti, ali moramo li se o tome brinuti danas? Mislim da ne. Mi smo spremni i slijedit ćemo preporuke vlasti, ali osobno sam apsolutno siguran da će se dobri stari nogomet s navijačima vratiti vrlo skoro", kazao je Čeferin.

"Oni koji se ne pridržavaju pravila, uvijek će biti kažnjeni, ali i mi uvijek razmišljamo o tome kako popraviti ta pravila i prilagoditi se novim vremenima bude li potrebno. To se neće dogoditi skoro, ali razmišljamo o moderniziranju finansijskog fer-pleja kako bi se stvorila ravnoteža u kompetitivnosti. Razmatramo i o svojevrsnom porezu na luksuz, ako bude moguće. Ima tu puno ideja, ali u ovim teškim vremenima prestali smo razmišljati o promjenama u budućnosti. Sad trebamo izravnati brod i blizu smo toga. Kad se stvari smire, vratit ćemo se starim zadaćama", kazao je Čeferin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...