PROBAJTE, KO VAM BRANI: Napravite rahatlokume i uživajte uz kafu

Samo naprijed u izradi.

  • Gastro

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 0

SASTOJCI:

4 šolje šećera

4 šolje vode

2 kašike soka limuna

3 kašike želatine u prahu

1 šolja gustina

2 kašičice ružine vode

300 gr šećera u prahu

PRIPREMA:

1. Tepsiju namažite maslinovim uljem i prekrijte papirom za pečenje.

2. Šećer pomiješajte s vodom u šerpi i kuhajte dok se ne otopi.

3. Kuhajte na laganoj vatri oko 25 minuta.

4. Dodajte želatinu i gustin u šerpu i dospite ostatak vode.

5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta dok se ne zgusne.

6. Umiješajte u prvu smjesu pa procijedite.

7. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući 1 sat dok smjesa ne dobije svijetlozlatnu boju.

8. Dodajte ružinu vodu i prelijte u tepsiju.

9. Ostavite da se ohladi pa prebacite u frižider na 4 sata.

10. Izrežite na kocke i uvaljajte u šećer u prahu.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...