Društvo
KOLEGE SE OPRAŠTAJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Preminula ugledna doktorica Dina Dizdarević-Špago
Prije 16 min0
Samo naprijed u izradi.
Gastro
21. Maj 2020 21. Maj 2020
0
4 šolje šećera
4 šolje vode
2 kašike soka limuna
3 kašike želatine u prahu
1 šolja gustina
2 kašičice ružine vode
300 gr šećera u prahu
1. Tepsiju namažite maslinovim uljem i prekrijte papirom za pečenje.
2. Šećer pomiješajte s vodom u šerpi i kuhajte dok se ne otopi.
3. Kuhajte na laganoj vatri oko 25 minuta.
4. Dodajte želatinu i gustin u šerpu i dospite ostatak vode.
5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta dok se ne zgusne.
6. Umiješajte u prvu smjesu pa procijedite.
7. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući 1 sat dok smjesa ne dobije svijetlozlatnu boju.
8. Dodajte ružinu vodu i prelijte u tepsiju.
9. Ostavite da se ohladi pa prebacite u frižider na 4 sata.
10. Izrežite na kocke i uvaljajte u šećer u prahu.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Društvo
KOLEGE SE OPRAŠTAJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Preminula ugledna doktorica Dina Dizdarević-Špago
Prije 16 min0
Evropa
DVA MUŠKARCA I JEDNA ŽENA: Britanska policija uhapsila troje zbog saradnje s ruskom obavještajnom službom
Prije 21 min0
Regija
STUDENTI U BLOKADI ORGANIZUJU SKUP NA DAN VOJNE PARADE U BEOGRADU: "Podržavamo ljude koji..."
Prije 21 min0
Politika
IZETBEGOVIĆEV RUSKO-MAĐARSKI MANEVAR: Sastanci sa Dodikovim saveznicima - kako je lider SDA krenuo u neočekivanu predizbornu strategiju
Prije 26 min0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
SVE JE GOTOVO ZA NEKOLIKO MINUTA: Za doručak napravite poširana jaja prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju...
17. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.