ODLUKA JE PALA: Vijeće ministara BiH imenovalo članove Koordinacionog tijela za Trgovsku goru, među njima je i Staša Košarac…

Vijeće ministara BiH danas je imenovao članove Koordinacionog tijela za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora

  • Društvo

  • 21. Maj 2020  

  • 0

Kako je saopćeno nakon sjednice u Koordinaciono tijelo su imenovani ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, federalna ministrica životne sredine i turizma Edita Đapo i direktor Regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost u BiH Marinko Zeljko.

Vijeće ministara BiH upoznato je na sjednici sa nacrtom odluke o imenovanju Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH, koju će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara dostaviti Predsjedništvu BiH, nadležnom za njeno donošenje.

"Data je saglasnost za imenovanje četiri od devet članova ove komisije koje predlaže Vijeće ministara BiH", navodi se u saopštenju.

U saopćenju se dodaje da po dva člana predlažu vlade Republike Srpske i Federacije BiH, a jednog Vlada Brčko distrikta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...