PRIJATELJI U NEVOLJI: Stigli respiratori iz Švedske, ambasador Sattler ima još dobrih vijesti...

Šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler danas će u Sarajevu uručiti opremu namijenjenu medicinskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, koju je finansirala Unija.

  • Društvo

  • 22. Maj 2020  22. Maj 2020

  • 0

Oprema je nabavljena u skladu sa standardima EU za javne nabavke i uključuje visoko kvalitetne respiratore, rendgen aparate i ostalu zaštitnu medicinsku opremu. Respiratori su proizvedeni u EU (Švedska), a radi se o savremenim respiratorima namjenjenim za intenzivnu njegu i anesteziju.

Nabavku opreme je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (Covid-19) koji provodi UNDP BiH.

Isporuka opreme bit će upriličena u prostorijama "BKM-Špeda" u Sarajevu (ul. Rajlovačka cesta br. 14b) sa početkom u 10 sati. Tom događaju će prisustvovati ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera. 

Evropska unija je za hitne medicinske potrebe Bosni i Hercegovini u odgovoru na Covid-19 do sada izdvojila ukupno sedam miliona eura, što uključuje nabavku respiratora, EKG aparata, rendgen i ultrazvuk aparata te znatne količine zaštitne medicinske opreme. Isporuka zaštitne medicinske opreme medicinskim ustanovama širom BiH počela je već krajem marta i nastavit će se.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...