NAKON SASTANKA GORDANE TADIĆ I SABINE SARAJLIJE: Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživat će navode o dešavanjima u KCUS-u

Na sastanku je dogovoreno da će tužilaštva KS i BiH, u okviru navedenih predmeta, hitno djelovati koordiniranim aktivnostima te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječenje pacijenata oboljelih od Covida-19.​

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 2

Tužlaštvo Kantona Sarajevo istraživat će navode o "malina respiratorima". Potvrđeno je to nakon što se glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić sastala s glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Sabinom Sarajlijom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim dešavanjima u proteklih nekoliko dana, povezanim s respiratorima i liječnjem od Covida-19 pacijenata u KCUS-u, kao i s daljnjim aktivnostima tužilačkih i pravosudnih institucija.

"S obzirom na to da Tužilaštvo BiH odranije postupa u predmetu, koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu 'Novalić i dr.', a koji se odnosi na pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela od strane više osoba, Tužilaštvo BiH je poduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnosti, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora iz KCUS-a o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid-odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno da će tužilaštva KS i BiH, u okviru navedenih predmeta, hitno djelovati koordiniranim aktivnostima te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječnje pacijenata oboljelih od Covida-19.​

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...