SRBIJA SA NESTRPLJENJEM OČEKUJE DOBRE VIJESTI: Ljekari se još bore za život djevojčice koja je stradala od strujnog udara

Dvogodišnja djevojčica E. K., koju je utorak uvečer udarila struja u porodičnoj kući u Zemunu, i dalje je životno ugrožena i nalazi se u Institutu za majku i dijete, gdje se ljekari bore za njen život.

  • Regija

  • 22. Maj 2020  

  • 0

Kako prenosi Blic, djevojčicu je, bez svijesti, na podu zatekao otac N. K. u utorak oko 18 sati u njihovom domu u Ulici Milana Rešetara u Zemunu. Nije poznato kako je došlo do nesrećnog slučaja, ali otac pretpostavlja da su povrede nastale od udara struje, kada je djevojčica uhvatila kabl punjača za telefon.

Nakon neuspjelih pokušaja da je probude, djevojčica je privatnim vozilom prebačena u Institut za majku i dijete.

Na prijemu u bolnicu bila je životno ugrožena, a do danas se nije promijenilo njeno zdravstveno stanje, kaže načelnica odjeljenja intenzivne njege dr. Snežana Ristić.

"Dijete je i dalje u teškom opštem stanju, priključena je na aparate koji je trenutno održavaju u životu. Od kada je primljena u bolnicu, stanje se nije promijenilo. Prognoza je i dalje neizvjesna", ističe doktorka Ristić.

Reporteri Blica posjetili su porodicu djevojčice, koja je i dalje u šoku zbog nesreće koja ih je zatekla. Vidno potreseni nisu smogli snage da govore za medije. Kako je kratko rekao otac N. K., djevojčica nije dobro i ljekari se bore za njen život.

"Van sebe sam, razumite me. Rekli su mi da je i dalje na aparatima", kroz suze je rekao on i dodao da nije imao priliku da je vidi u bolnici.

Komšije ove porodice samo sliježu ramenima i kažu da nisu upućeni šta se dogodilo sa djevojčicom.

Prethodno je N. K. za pojedine medije ispričao kroz kakvu su agoniju prošli te kobne večeri.

"Ona je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kada se probudila, najvjerovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, poslije čega je došlo do strujnog udara. Došao sam s posla i kćerku sam zatekao kako leži na podu. Nije reagovala", istakao je on.

Kako je naveo, odmah ju je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomijerala.

"Pokušao sam da je osvijestim lupkajući je po obrazima, ali nije vrijedilo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pijesak, ali ni poslije toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svijesti", naveo je N. K.

Nedugo potom odvezli su djevojčicu u Institut za majku i dijete.

"Komšija i ja smo je na kraju stavili u automobil i hitno je odvezli u bolnicu. Cijelim putem do bolnice dijete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Bio sam u bolnici od utorka uveče. Tamo sam sjedio sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu", rekao je tada on.

Osim dvogodišnje djevojčice, bračni par ima još troje djece. Prema riječima N. K., supruga nije bila u stanju da govori za medije.

"Nemojte sa njom, ona je loše. U sobi je, doji bebu. Sedimo i čekamo šta će nam javiti ljekari", tvrdi otac djevojčice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...