NEPROVJERENA INFORMACIJA: Pretpostavlja se da je u avionskoj nesreći u Pakistanu stradala i jedna od najpoznatijih manekenki

Prelijepa Zara Abid, jedna od najzaposlenijih pakistanskih manekenki, bila je među putnicima u avionu Airbus A320 "Pakistan International Airlinesa".

  • Hronika

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 0

Kako su objavili svjetski mediji, porodica mlade ljepotice pokušava na sve načine saznati je li i ona među stradalima u avionu koji se srušio u Karachiju. Njeni brojni obožavatelji na društvenim mrežama opraštaju se od Zare, iako nema službene potvrde je li manekenka stradala u toj nesreći. Direktor pakistanske modne trgovine LABELS Zahir Rahimtoola Abid objavio je putem Twittera kako je manekenka zaista bila na spisku putnika. Pakistanska dizajnerica Khadijah Shah objavila je dirljiv post u kojem se moli da je Abid među preživjelima. "Bila je divna djevojka, naporno je radila i bila je profesionalna. Počivala u miru", napisala je Shah. 

Mnogi obožavatelji tuguju i opraštaju se od manekenke i glumice.

"Zara Abid, slavna manekenka i glumica. Jedan je to od najvećih gubitaka ove godine. Njezina je obitelj potvrdila da nije preživjela avionsku nesreću", napisao je jedan korisnik.

Avion se u petak u14.45 sati po lokalnom vremenu srušio u gusto naseljeno područje na kuće nedugo nakon što je glavni pilot obavijestio kontrolu leta o tehničkom kvaru na letjelici. Kontakt s avionom prekinut je samo minutu prije nego što je Airbus trebao sletjeti. Avion je letio iz Lahorea prema Međunarodnom aerodromu "Kinnah", jednom od najprometnijih u Pakistanu.

U avionu je bilo 99 putnika i osam članova posade, a iako se isprva tvrdilo kako nema preživjelih, kasnije je potvrđeno kako su najmanje tri putnika preživjela stravičnu nesreću.

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...