DAJTE DODIKU KNJIGU ŽALBI, DANAS SAMO KUKA: "Nelegitimna odluka CIK-a BiH da odgodi lokalne izbore, nama ne odgovara..."

"...njihovo prolongiranje."

  • Mini market

  • 23. Maj 2020  23. Maj 2020

  • 1

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je za Radio Republike Srpske da je odluka CIK-a da odgodi izbore u BiH nelegitimna, piše NAP.

"CIK BiH je nelegitiman, jer nije provedena validna procedura prilikom izbora njegovih članova. SNSD-u nije problem održavanje izbora i nama ne odgovara prolongiranje", poručio je Dodik.

Naveo je da bi oni željeli da se izbori održe u zakonom predviđenom roku. "Vjerujem da sa našim koalicionim partnerima možemo da osiguramo odličan uspjeh", kaže predsjednik SNSD-a.

Dodaje da je neko drugi želio odgađanje izbora te da je upravo zato i "namještena Komisija, koja nema legitimitet".

"Ovakva odluka je doprinos samo većoj konfuziji oko izbora", ističe Dodik.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH danas je odlučila da se Lokalni izbori 2020. održe 15. novembra, umjesto 4. oktobra, kako je ranije bilo zakazano.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...