PRESUDIO JOJ NOŽEM: Ubio sestru zbog imovine

Mještani sumnjaju da se ubistvo dogodilo zbog neriješenih imovinskih pitanja. Kuća u Smoljancu u vlasništvu je ubijene.

  • Regija

  • 23. Maj 2020  

  • 0

"Ubio sam sestru, ubio sam je", kazao je Ivan H. (70) komšijama u mjestu Smoljanac kraj Plitvica, prenosi 24sata.hr.

Bio je sav od krvi i djelovao je rastrojeno.

Iako je policija ubrzo stigla na mjesto događaja, nesretnoj ženi (71) nisu mogli pomoći. Usljed zadobivenih povreda je preminula.

"Našli su je kako leži tamo kraj auta. Pričaju da je sve krenulo u kući, da je još unutra na nju nasrnuo nožem i da je od njega pobjegla. Valjda je htjela bježati prema autu, ali stigao ju je i tu joj presudio", kazale su komšije.

Iz PU ličko-senjske kratko su kazali da je u mjestu Smoljanac ubijena žena te da je počinitelj uhapšen i nalazi se u njihovim prostorijama. Županijsko tužilaštvo u Karlovcu saopštilo je da je riječ o članovima porodice, o bratu i sestri.

Oko čega su se posvađali i šta je prethodilo krvavom ubistvu

Mještani sumnjaju da se ubistvo dogodilo zbog neriješenih imovinskih pitanja. Kuća u Smoljancu u vlasništvu je ubijene.

"On je stanovao u prizemlju, dok su na spratu imali apartman koji su iznajmljivali turistima. Ona nije ovdje stanovala, nego živi u Beču u Austriji, gdje je provela gotovo cijeli radni vijek kao njegovateljica starih i nemoćnih. I on je jedno vrijeme radio u inostranstvu. Nije se nikad ženio niti je imao djece, dok je ona imala sina, koji je trenutno sa porodicom u drugome mjestu", ispričali su za 24sata.hr.

Kuću u zelenoj oazi u blizini Plitvičkih jezera porodica je sagradila još u vrijeme bivše Jugoslavije. Mještani ih poznaju godinama i kažu da s Ivanom nikad ranije nije bilo problema.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...