SDA SANDŽAKA PREDALA LISTU ZA LOKALNE IZBORE: Njihova platforma zadaje glavobolju Vučiću i Dačiću

Od 47 kandidata za odbornike gradskog parlamenta, više od 40 posto su žene i isti procenat je je mladih kadrova

  • Regija

  • 27. Maj 2020  

  • 0

SDA Sandžaka, danas je, Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) predala listu za lokalne izbore u Novom Pazaru.

Od 47 kandidata za odbornike gradskog parlamenta, više od 40 posto su žene i isti procenat je je mladih kadrova, piše Danas.rs.

Ova partija na izbore izlazi sa platformom "Novi Pazar – glavni grad Sandžaka".

"Platformom smo definisali viziju i pravce razvoja Novog Pazara u kojem će odlučivati građani bez direktiva sa strane. Naša misija je stvoriti dobro i sigurno mjesto za život, a to ćemo postići privrednim razvojem i zakonodavnim okvirom koji iziskuje srednji nivo vlasti, institucijama i atributima koje nosi jedan glavni grad", rekao je, nakon predaje liste, kandidat za odbornika i do prije mjesec dana pomoćnik novopazarskog gradonačelnika Emir Ašćerić.

SDA Sandžaka je četvrta lista koja se prijavila za učešće na lokalnim izborima.

Prije uvođenja vanrednog stanja GIK je proglasila tri liste “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” i “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu djecu”. Na četiri liste nalazi se 188 kandidata za 47 odborničkih mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...