GORI IM POD NOGAMA: Fahrudin Solak i Fikret Hodžić na saslušanju u SIPA-i, vidno nervozni, izlaze iz zgrade i puše cigarete...(FOTO)

Fikret Hodžić, vlasnik firme "Srebrena malina" koja je u Kini kupila 100 respiratora prema nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, snimljen je danas u kasnim popodnevnim satima ispred prostorija SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

  • Vijesti

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 15

Suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i direktor firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e na saslušanju u sklopu istrage u predmetu "Respiratori". Kako saznajemo, oni se nalaze u SIPA-i zajedno sa svojim advokatima. Također, na ispitivanju je i još jedna osoba.

Oni se saslušavaju u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.

Pripadnici SIPA-e su već pretresali prostorije Federalne uprave civilne zaštite na Stupu i firme "Srebrena malina" u Wog centru u Vogošći i tom prilikom izuzeli predmete koji bi mogli poslužiti u istrazi.        

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...