PUTIN U VELIKIM PROBLEMIMA: Pentagon potvrdio informacije, 14 ruskih borbenih aviona u Libiji na strani Haftara, promijenili su oznake…

Pentagon je saopćio da su borbeni avioni, koje je Rusija poslala kao podršku umirovljenom generalu Khalifi Haftaru, stacionirani u zračnoj bazi Al-Jufra

  • Svijet

  • 28. Maj 2020  

  • 0

Ovi podaci su izazvali međunarodnu zabrinutost, dok je francuska upozorila na ponavljanje sirijskog scenarija u Libiji.

Glasnogovornik Pentagona Jonathan Hoffman rekao je da je u pitanju 14 ruskih borbenih aviona, odnosno kombinacija "Sukhoi Su-24" i "MiG-29".

Hoffman je napomenuo da se Washington protivi bilo kakvim vojnim napadima u regiji i da od svih strana - Rusa, Turaka i drugih - traži da obustave ono što tamo rade.

Američka vojska je u nizu objava na Twitteru saopćila da su borbene avione doveli pripadnici ruske vojske i da su ih do Libije pratili ruski borbeni avioni, skrenuvši pažnju na to da su na avionima promijenjene oznake kako bi se prikrilo da pripadaju ruskoj vojsci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...