REIS KAVAZOVIĆ UPOZORAVA: "Ne voditi političke borbe preko pravosuđa, građani ne smiju ispaštati"

Portal Preporod.info zatražio je od reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića komentar na hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića te je reisu-l-ulema ovim povodom izjavio da se „ne smije vršiti bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti...

  • Društvo

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 0

...sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda".

Naglasio je da se, istovremeno, ne smije dozvoliti da se političke borbe vode preko pravosuđa i da se građani FBiH u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vodstva, koje ima bitan posao da završi kako bi se entitet, ali i država, sačuvali od nesagledivih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa Covid-19.

Dobro bi bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj nesmetan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada.  

Također je bitno, radi povjerenja građana u pravosuđe, da se sve sumnje u zloupotrebu položaja i druge malverzacije tokom vanrednog stanja ispitaju bez bilo kakvog selektivnog i politikom motivisanog pristupa.

U bajramskom intervjuu za "Dnevni avaz" reisu-l-ulema je izjavio:

„Mislim da sve sporne slučajeve treba ispitati. Da, treba imati na umu da smo bili u vanrednim okolnostima, ali ne smije ostati prostora sumnji u to da je nekome pošlo za rukom da profitira na patnji ljudi. To je jedini način da se povrati povjerenje u institucije države.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...