STANIĆ ZA BHRT POTVRDIO: „MUP RS-a izuzeo dokumente o nabavci pokretne bolnice kako bi preduhitrio SIPA-u…“

Institut je s firmom “Balkan Global” iz Bijeljine ugovor o nabavci pokretne bolnice potpisao 26. marta, a rok za isporuku je bio 12 dana, što nije ispoštovano.

  • Vijesti

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Šef poslaničkog Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić potvrdio je jutros za BHT 1 da je iz pouzdanih izvora dobio informaciju da je MUP RS-a jučer iz Instituta za javno zdravstvo RS-a izuzeo dokumentaciju u vezi sa spornom nabavkom pokretne bolnice kako bi preduhitrio pretres SIPA-e.

Podsjetimo, Republički štab za vanredne situacije zadužio je jučer Institut za javno zdravstvo RS-a da raskine ugovor o nabavci pokretne bolnice zbog neizmirenih ugovorenih obaveza i da pokrene postupak povrata avansa od 4,2 miliona maraka.

Institut je s firmom “Balkan Global” iz Bijeljine ugovor o nabavci pokretne bolnice potpisao 26. marta, a rok za isporuku je bio 12 dana, što nije ispoštovano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...