"AKO NEKOME VJERUJEMO TO SU VUČIĆ I BRNABIĆ": SDS i PDP traže posebnu sjednicu NSRS zbog sankcija Rusiji (VIDEO)

Potpredsjednik NSRS iz SNSD-a Denis Šulić kaže da sjednice NSRS neće biti, jer Republika Srpska nije uvela sankcije niti će to učiniti prema Ruskoj Federaciji.

  • Politika

  • 20. Maj 2022  23. Maj 2022

  • 1

"SDS će tražiti vanrednu sjednicu NSRS jer smo ovih dana svjedoci izopačenih i lažnih politika srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, kao i vlasti Republike Srpske, koji tvrde da BiH nije uvela sankcije Rusiji", kazao je predsjednik poslaničkog kluba SDS u Parlamentu Republike Srpske Miladin Stanić.

"Brisel kaže drugačije. Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić su kazali da je i BiH uvela sankcije Rusiji. Ako nekome vjerujemo to su predsjednik i premijerka Srbije", kazao je Stanić.

On je rekao da to vlast Republike Srpske krije kao "zmija noge".

"Mi ćemo zajedno sa PDP pokrenuti inicijativu da se održi posebna sjednica NSRS kako bi saznali šta to vlast Srpske krije", kazao je Stanić.

On je rekao da srpski predstavnici moraju objasniti zašto nisu zatražili vitalni nacionalni interes i zbog čega tvrde da nisu uvedene sankcije.

"Vlast mora da objasni građanima šta to kriju", kazao je Stanić, prenosi BN.

Potpredsjednik NSRS iz SNSD-a Denis Šulić kaže da sjednice NSRS neće biti, jer Republika Srpska nije uvela sankcije niti će to učiniti prema Ruskoj Federaciji.

On kaže da je stav vlasti Republike Srpske da budu neutralna  kada je u pitanju ukrajinska kriza.

Nije komentarisao da li su srpski predstavnici u zajedničkim institucijama znali da BiH uvodi sankcije Rusiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...