„SB“ NA LICU MJESTA; POČELO ROČIŠTE NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU: Odluka suda biće saopćena tokom dana, 31. maja (FOTO)

Nakon ispitivanja osumnjičenih u predmetu "Respiratori", tužilački tim Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana

  • Vijesti

  • 30. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 6

Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA, predati tužiocima iz tužilačkog tima, prema Sudu BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića i Fadila Novalića.

Nešto iza 20 sati večeras je u prostorijama Suda BiH počelo ročište u predmetu „Respiratori“.

nakon što je Tužilaštvo BiH obrazložilo za šta terete osumnjičene i zbog čega smatra da im treba odrediti pritvor, odbrana je iznijela argumente ptotiv određivanja mjere pritvora.  U toku izlaganja Tužilaštva pročitane su i poruke koje su razmijenjene putem Vibera.

Odluka Suda o prijedlogu Tužilaštva očekuje se sutra tokom dana.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...