DRAMA U KOMŠILUKU: Ministrica odbrane napadnuta zbog fotografije na Facebooku, iza njenih leđa nalazio se…

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija makedonske ministrice odbrane Radmile Šekjerinske sa simbolima albanske oslobodilačke vojske

  • Regija

  • 31. Maj 2020  

  • 0

Mediji u Sjevernoj Makedoniji pišu o skandalu jer se na društvenim mrežama pojavila fotografija ministrice odbrane Radmile Šekjerinske sa simbolima albanske oslobodilačke vojske UCK u Kičevu, prenosi portal Plusinfo.

Kako navode mediji, fotografija je napravljena tokom posjete Šekjerinske opštini Kičevu gdje je razgovarala sa gradonačelnikom Fatmirom Deharijem, iz albanske vladajuće stranke Alija Ahmetija DUI.

Plusinfo piše da je fotografija, na kojoj Šekjerinska i Dehair poziraju ispred simbola UCK i zastave Albanije postavljene u kabinetu kičevskog gradonačelnika, izazvala snažne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama.

Nakon burnih reakcija, dodaje Plusinfo, oglasila se i Šekjerinska koja na svom Facebook profilu nije osporila fotografiju.

“Događaje iz 2001. su daleko iza nas. Naše društvo je prevazišlo vojnu krizu demokratskim i trajnim putem, o čemu svjedočimo danas, 19 godina kasnije, kada smo članica NATO-a. U 2020. godini najvažnije je da li političari služe građanima. Ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, služenje narodu je reper”, napisala je Šekjerinska na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...