LJUBITELJI LEGENDARNOG AUTOMOBILA ODUŠEVLJENI: Renault 4 se vratio!

Iz Japana dolazi kit koji će Suzukijevu minijaturu pretvoriti u europsku legendu.

  • Auto

  • 31. Maj 2020  

  • 1

Renault 4 je definitivno zaslužio ući u top 100 najznačajnijih automobila u povijesti, a s time će se složiti svako ko je sjeo za volan ovog "Malog diva". Vole ga i u Japanu, gdje tamošnji tuner nudi mogućnost modifikacije automobila u stilu "četvorke" već petnaestak godina. 

Nudi ga DAMD Styling Effect, ista ona kompanija poznata po preradi novog Suzukija Jimnyja u stilu G klase. I ovdje je Suzuki baza, ali model Alto Lapin. Kei automobil košta 8000 eura, a onda još morate računati i na trošak modifikacija prednjeg i stražnjeg kraja koji stoji 2950 eura.

alt

Vrijedi reći kako ispod poklopca nije ništa blizu nepoderivom motoru originala, atmosferskom četiricilindrašu. Ovdje je maleni trocilindrični turbo koji iz kei zapremine od 0,66 litara daje 64 KS. Jedna od opcija je pogon na sve kotače baš kao i kod specijalne "četvorke".

Podsjetimo, Renaultov odgovor na Citroena 2CV se proizvodio od 1961. do 1994. godine, a prodano je više od osam miliona primjeraka. Četvorka je zahvaljujući svojoj praktičnosti i niskim troškovima vlasništva bio popularan i kod nas. Jedan je od modela koji su se proizvodili u bivšoj Jugoslaviji. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...