DŽENANA KARUP-DRUŠKO: "Nastup tužiteljice Tadić pokazao je svu njenu bahatost i neznanje"

"Postavlja se pitanje da li iko iz SIPA-e i Tužiteljstva smije otići u RS i postaviti bilo kakvo pitanje, jer SIPA je po službenoj dužnosti otvorila istragu, a u RS-u se to ne dešava. Djeluje mi to smiješno nakon scene u NSRS-u oko prisluškivanja, kada je Dodik rekao da mu ministar Lukač dostavlja te izvještaje, i kako se, onda, očekuje da će provesti istragu protiv tog ministra koji je to dostavljao", kazala je novinarka Dženana Karup-Druško.

  • Mini market

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 2

Novinarka Dženana Karup-Druško bila je gošća "Novog dana", gdje je, komentarišući aferu "Respiratori", kazala kako je korupcija postala ozbiljan problem u Bosni i Hercegovini.

"Korupcija je evidentan problem u BiH, i Tužilaštvo BiH, predvođeno Gordanom Tadić, pita se da li oni imaju snage i da li hoće da se upuste u takvo nešto. Ova afera ima političku težinu, jer je uključen premijer. Komentarisat ću i nastup tužiteljice Tadić na televiziji, koji je pokazao svu njenu bahatost i neznanje zato što je poručivala razne stvari koje ne idu uz poziciju glavnog tužitelja. Objašnjavala je kako je ova istraga vezana za Federalnu vladu i da je oštetila državu BiH, a s druge strane, kad je govorila o sličnim dešavanjima u RS-u, kada je Dodik pokazivao bolnicu, ona je rekla da taj slučaj nije njima prijavljen. Mi sad imamo situaciju da MUP RS istražuje nabavku medicinske opreme, pokretne bolnice, dok, s druge strane, imamo situaciju da Tužilaštvo BiH istražuje to u FBiH. Zašto nije to radio Federalni MUP, Kantonalno tužiteljstvo? Tu se postavlja pitanje da li iko iz SIPA-e i Tužiteljstva smije otići u RS i postaviti bilo kakvo pitanje, jer SIPA je po službenoj dužnosti otvorila istragu, a u RS-u se to ne dešava. Djeluje mi to smiješno nakon scene u NSRS-u oko prisluškivanja, kada je Dodik rekao da mu ministar Lukač dostavlja te izvještaje, i kako se, onda, očekuje da će provesti istragu protiv tog ministra koji je to dostavljao", kazala je Karup-Druško te je istaknula kako još nemamo sve informacije o tome šta se desilo kada je u pitanju afera "Respiratori".

O ostavci Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, kazala je da "zbog svega što se dešava, svjedočimo da se sve podijelilo - mediji, političari".

"Sve se podijelilo i ne vidim po tom osnovu kakve osnove ima da ministar sigurnosti podnosi ostavku", kazala je, između ostalog, Karup-Druško.

"Mi smo u jeku afere imali izvještaj koji je uradio visoki predstavnik. Nikad nije uradio tako precizan izvještaj s jasnim navođenjem krivaca za situaciju u BiH, odnosno da su to Milorad Dodik, koji pokušava da od entiteta napravi državu, s druge strane Dragan Čović da je s ciljem da se ponovo napravi Herceg-Bosna. O tome se ne govori, i taj izvještaj je bio pola dana aktuelan na portalima", komentarisala je. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...