"SLOBODNA BOSNA" U POSJEDU ODLUKE: Ovo su sudske mjere izrečene federalnom premijeru Fadilu Novaliću! (FOTO)

Pogrešno interpretirana odluka Suda BiH u javnosti je protumačena kao ograničavajuća mogućnost za daljnje funkcioniranje Vlade Federacije BiH.

  • Politika

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 9

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora osumnjičenima u predmetu “Respiratori”, federalnom premijeru Fadilu Novaliću, direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudinu Solaku i vlasniku firme “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću, u javnosti su se pojavile oprečne informacije o tome može li Novalić komunicirati s federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević i drugim članovima kabineta.

Određeni mediji u Federaciji BiH objavili su, naime, da je Novaliću zabranjena komunikacija s Jelkom Milićević.

Advokatica Fadila Novalića Vasvija Vidović objasnila je za "Slobodnu Bosnu" da nema prepreka i da premijer sa ministricom Jelkom Milićević može komunicirati o svemu, osim o ovom predmetu koji se vodi na Sudu BiH.

"U tom dokumentu navodi se da se mjera zabrane sastajanja i kontaktiranja sa svjedocima odnosi samo na ovaj predmet", dodala je Vidović.

"Slobodna Bosna" imala je uvid u odluku Suda Bosne i Hercegovine.

alt

alt

Faksimil odluke Suda Bosne i Hercegovine do kojeg je došla "Slobodna Bosna"

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je Fikretu Hodžiću, Fadilu Novaliću i Fahrudinu Solaku mjere zabrane sastajanja i kontaktiranja na bilo koji način s osobama osumnjičenim u ovom krivičnom postupku.

S obzirom na to da se protiv Jelke Milićević ne vodi krivični postupak, nema nikakvih prepreka da se Fadil Novalić sastaje s njom ili s drugim članovima kabineta.

Pogrešno interpretirana odluka Suda BiH u javnosti je protumačena kao ograničavajuća mogućnost za daljnje funkcioniranje Vlade Federacije BiH.

(K. S.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...