NAPETO NA GRANICI; GRČKA UTVRDILA "CRVENU LINIJU" PREMA TURSKOJ: "Pokazali smo zube na način na koji smo reagirali…“

Grčki ministar odbrane Nikos Panagiatopoulos izjavio je u srijedu da je Grčka jasno i kategorički utvrdila svoje "crvene linije" u slučaju da se agresivno ponašanje Turske intenzivira.

  • Svijet

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

"Grčka ne gleda jednostavno. Povremeno pokazuje i svoje zube. I pokazala je zube na način na koji smo reagirali na organizirani pokušaj Turske da naruši naše granice i na taj način ćemo se pozabaviti i preostalim pitanjima", rekao je on u Parlamentu.

Pojasnio je da je Vlada to učinila i kroz druge akcije i dodao da nema potrebe dalje širiti to pitanje, jer u svakom slučaju, nije isključivo odgovoran, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju ANA.

Postavljanje ograde na granici

Britanski mediji prenijeli su krajem maja da su turski vojnici "izvršili invaziju na Grčku i okupirali mali dio grčke zemlje na spornoj granici".

Kako su naveli, približno 35 vojnika umarširalo je u poplavljeno područje na istočnoj obali Marice u Meliskomeiju.

Nakon toga, Panagiotopoulos je izjavio da ne postoje uvjeti za dobrosusjedske odnose Grčke i Turske.

U toku je i grčka akcija postavljanja ograde na granici s Turskom preko rijeke Marice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...