KAKAV TESLA I BAKRAČI: Vozač ovog električnog vozila uključio je autopilot, a onda se dogodila katastrofa… (VIDEO)

Ovo je još jedan dokaz da su trenutni sistemi aktivne sigurnosti samo asistencija vozaču, odnosno da ih ne treba ostavljati da rade bez kontrole.

  • Auto

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Na autocesti na Tajvanu jedan vozač Teslinog Modela 3, po vlastitom priznanju, uključio je takozvani autopilot i prepustio upravljanje vozilu. No, sistem nije prepoznao da se na autocesti ispriječio kamion. Sudar je bio neminovan, a sreća u (saobraćajnoj) nesreći je da vozač nije stradao.

Na snimku se vidi da automobil (kretao se brzinom od oko 110 kilometara na sat) počinje kočiti prekasno, pedesetak metara prije nego što će udariti kamion i na mjestu gdje je na cesti stajao vozač kamiona. To je samo jedna u nizu nesreća s uključenim autopilotom. U svijetu je već mnogo takvih slučajeva, a većina njih nije imala sretan završetak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...