RIJEŠENE DILEME: Nema problema u radu Vlade FBiH, Novalić sutra vodi sjednicu

Sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine nije održana od prošlosedmičnih događanja u vezi s hapšenjem pa puštanjem na slobodu premijera Fadila Novalića zbog sporne nabavke 100 respiratora iz Kine.

  • Vijesti

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

U Vladi FBiH za Faktor su kazali da će se sjednica održati sutra u Sarajevu i da nema nikakvih problema u funkcionisanju Vlade FBiH, kao i da je premijer od 1. juna  svakog dana na svom radnom mjestu od sedam ujutro.

- Nema apsolutno nikakvih problema u funkcionisanju Federalne vlade. Sutra bi u Sarajevu sa početkom u devet sati trebala početi sjednica Vlade FBiH. Premijer Novalić dolazi svaki dan na posao i već od sedam sati je na svom radnom mjestu - rečeno je u Vladi FBiH.

S obzirom na to da Novalić, koji je pušten po odluci Suda Bosne i Hercegovine, mora ispoštovati određene mjere, postavljeno je pitanje kako će biti riješeno njegovo prisustvo sjednici, jer ne smije komunicirati sa svjedocima u slučaju afere "Respiratori", a jedan od svjedoka je i dopremijerka Jelka Milićević.

- Imaju dvije varijante. Jedna je da on sjedi u svom kabinetu i da ostali budu u sali i da videolinkom predsjedava sjednicom. A druga je varijanta da on sjedi na vrhu stola, a da federalnu ministricu finansija Jelku Milićević i federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića stavimo u drugi kraj stola. To treba tehnički organizirati da ne bi ovi iz Tužilaštva BiH imali primjedbi - rekli su iz Vlade.

Kada je riječ o održavanju sjednica Vlade FBiH, u ranijem periodu bilo je situacija da su se sjednice morale odgađati zbog nedolaska većeg broja ministara na sjednice.

- Pa, moram kazati da ministri mogu i jednu sekundu pred održavanje sjednice obavijestiti da neće prisustvovati sjednici, pa i u toku same sjednice može stići takvo obavještenje i da nema nikakvih sankcija prema ministrima. Neće biti sankcionisani ni ako ne najave svoj nedolazak - kažu u Vladi FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...