OŠTRA PORUKA SATTLERA: "Nismo zadovoljni pravosuđem, analiziramo rad VSTV-a"

U Tuzli je danas svečeno otvorena zgrada Općinskog suda, izgrađena zahvaljujući donaciji EU-a, a šef Delegacije EU-a Johann Sattler poručio je prilikom otvorenja zgrade da je Evropska unija uradila svoj dio posla, a sada je sve na bh. pravosuđu.

  • Politika

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Rekao je da je ovo, vjerovatno, najljepši i najbolje opremljen općinski sud u BiH.

-  U posljednjih nekoliko godina potrošili smo oko 20 miliona eura na opremanje pravosudnih institucija u cijeloj BiH, a gotovo polovina sredstava je otišla u Tuzlanski kanton. Ovo je samo jedan dio jednačine, a drugi je funkcionalno pravosuđe, da građani imaju vladavinu zakona i da su svi jednaki pred zakonom. Nismo zadovoljni onime što trenutno vidimo. Mi smo svoj posao uradili, sada je na bh. pravosuđu da popravi rezultate i donese pravdu svim građanima - rekao je Sattler te dodao:

- Nismo zadovoljni bh. pravosuđem, a to je za nas pitanje broj jedan. Priebeov izvještaj koji smo imali krajem prošle godine, bio je jasan. Mi očekujemo rezultate, jer ako trošite novac na nešto, morate zahtijevati rezultate. Analiziramo rad VSTV-a, očekujemo puno više od njih, ali i od zakonodavaca očekujemo izmjene Zakona o VSTV-u. Očekujemo upostavljanje jedinica za integritet u VSTV-u, a izmjene zakona bi trebale omogućiti kontrolu imovinskih kartona nosilaca pravosudnih funkcija - rekao je ambasador Sattler.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...