POZNAT RASPORED PREMIER LEAGUEA: Zaostali derbi već prvog dana

Vodstvo engleske Premier Leaguea objavilo je u petak raspored utakmica za prve tri sedmice nastavka takmičenja koje će započeti 17. juna zaostalim utakmicama 28. kola Aston Villa - Sheffield United i Manchester City - Arsenal, dok će vodeći Liverpool 21. juna u gradskom derbiju gostovati kod Evertona u dvoboju 30. kola.

  • Sport

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Ekipa Jürgena Kloppa, koja u nastavak prvenstva ulazi s 25 bodova prednosti pred drugoplasiranim Manchester Cityjem, već bi u Merseyside derbiju mogla i teoretski osigurati prvi naslov prvaka Engleske u posljednjih 30 godina u slučaju da Guardiolina ekipa doživi poraz od Arsenala.

Ako tada ne uspiju u tome, igrači Liverpoola naslov bi mogli potvrditi 24. juna na svom Anfieldu protiv Crystal Palacea ili 2. jula, kad će ih ugostiti Manchester City. Još nije potvrđeno na kojim će stadionima Liverpool igrati gostujuće utakmice protiv Evertona i Manchester Cityja.

Većini ekipa je do kraja prvenstva ostalo da odigra devet utakmica. Sve će se odigrati pred praznim tribinama.

Prve dvije utakmice 30. kola bit će odigrane u petak, 19. juna, kad će se sastati Norwich - Southampton (19 sati) i Tottenham - Manchester United (21.15).

Četiri dvoboja su na rasporedu u subotu: Watford - Leicester (13.30), Brighton - Arsenal (16.00), West Ham - Wolverhampton (18.30) i Bournemouth - Crystal Palace (20.45).

Tri utakmice bit će odigrane u nedjelju, a sastat će se Newcastle - Sheffield United (15.00), Aston Villa - Chelsea (17.15) i Everton - Liverpool (20.00), dok će kolo u ponedjeljak zaključiti Manchester City - Burnley (21.00).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...